可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country

2013年1月21日

冷蔵庫のクッキー / Koelkastkoekjes / Fridge cookies

Filed under: オランダ, レシピ — タグ: , , , , — セレネ @ 23:15

2013年01月21日:冷蔵庫のクッキー

このサイトで焼くなしのクッキーレシピを見つけた。オーブンがないから、こんなのは便利だと思った。サイトのレシピはちょっと変わったけど。
私が作ったレシピは:

材料:
*ココナッツ油 83.3 ml (私は30mlを使った)
*バター 125 gr (私は41.5grを使った)
*ハチミツ 62.5 gr (私は21grを使った)
*ココナッツパウダー 250 gr (私は63grを使った)
*暗いチョコレート 56.6 gr (私は18grを使った)
*ナッツ 250 gr (私は83grを使った)

作り方(写真):
1)ナッツを切る。
2)チョコレートを切る。
3)ココナッツパウダーを少し焼く(温めただけ・・・焼くのはよくできなかった)。
4)ハチミツを入れる。
5)バターも入れる。
6)ココナッツ油を入れる。
7)全部混ぜる。
8)小さなボールでバターを塗る。ベーキングペーパーを使う方がいいと思うけど今持っていない。今度は皿を使う方がいいかも・・・
9)混ぜた材料をボールに入れた。
10)冷蔵庫に入れる(私は8時間で冷蔵庫に置いていたけど、もうちょっと短いもできると思う)。
11)スプーンで切った・・・
12)奇麗なクッキーじゃない!でも美味しい(^-^)

Op deze site vond ik een recept voor koekjes waarbij je geen oven nodig had. Heel handig, dacht ik, aangezien ik nu geen oven thuis heb 😛 En ik had alle ingrediënten al in huis (nou ja, ongeveer), dus ik kon het meteen uitproberen. Ik heb het recept van de site niet helemaal precies gevolgd, dus hieronder volgt mijn recept:

Ingrediënten:
*kokosolie 83.3 ml (ik had 30 ml gebruikt)
*roomboter 125 gr (ik had 41.5 gr gebruikt)
*honing 62.5 gr (ik had 21 gr gebruikt)
*geraspte kokos 250 gr (ik had 63 gram gebruikt; als je het omrekent is het 83 gram maar ik wilde niet al mijn kokospoeder in 1x opmaken)
*pure chocolade 56.6 gr (ik had 18 gram gebruikt)
*notenmix 250 gr (ik had 83 gram gebruikt)

Aanwijzingen (zie foto’s):
1)Snij de nootjes.
2)Snij de chocola.
3)Bak de kokos een beetje… Maar ik had het alleen opgewarmd, want ik wilde het niet laten aanbranden. Volgende keer beter 😛 In het originele recept wordt dit op een bakplaat gedaan.
4)Honing erin.
5)En de boter erbij.
6)Kokosolie erbij.
7)Alles mixen.
8)Kleine bakjes met boter invetten. Met bakpapier is het waarschijnlijk handiger (dat werd in het originele recept gedaan), maar ik denk dat ik de mix volgende keer gewoon in bergjes op een bord doe ofzo, dat is waarschijnlijk handiger…
9)De mix in de kommetjes doen.
10)De kommetjes in de koelkast zetten (ik had ze er 8 uur in laten staan, maar iets korter is volgens mij ook wel ok).
11)Met een lepel de koekjes uit de bakjes gesneden.
12)Ze zien er niet uit, maar ze smaken wel lekker!

On this site I found a recipe for making cookies without an oven, which I found to be very useful (not having an oven). I also happened to have all the ingredients (or similar ones), so I could try it without needing to buy any more things. I did change the recipe from the site a bit, so this is the recipe I used (with measurements converted to metric :P):

Ingredients:
*coconut oil 83.3 ml (I used 30 ml)
*butter 125 gr (I used 41.5 gr)
*honey 62.5 gr (I used 21 gr)
*shredded coconut 250 gr (I used 63 gr; if you convert it, it’s 83 gr but I didn’t want to use all of my coconut powder this time)
*dark chocolate 56.6 gr (I used 18 gr)
*nut mix 250 gr (I used 83 gr)

How to (see photos):
1)Cut the nuts.
2)Cut the chocolate.
3)Broil the coconut for a bit… But I only warmed it up, because I didn’t want to let it be burnt. Better next time 😛 In the original recipe this is done on a baking plate.
4)Honey added.
5)Butter added.
6)Coconut oil added.
7)Mixing everything.
8)Grease some small bowls with butter. It’s probably easier to use baking paper (wax paper), which was used in the original recipe, but I think next time I’ll just put the mix in small “mountains” on a plate or something…
9)Put the mix in the small bowls.
10)Put the small bowls in the fridge. I left them in for 8 hours, but you can take them out earlier.
11)I cut the cookies from the bowls using a spoon.
12)They look quite bad, but they taste delicious 😛

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4件のコメント »

  1. レシピを見ると結構美味しくそうに見えるんです!
    Seeing as my oven doesn’t work I had my hopes up for trying out these cookies, but unfortunately they don’t carry coconut oil at many places here…

    コメント by Buri-chan — 2013年1月23日 @ 15:12

    • You could use extra butter instead of coconut oil, maybe? And put in a bit more coconut powder (fry it a bit longer than I did :P).

      コメント by セレネ — 2013年1月26日 @ 16:56

  2. […] 誕生日のために作りたいケーキはアレルギーが起こらないように作りたかった。このケーキで、クリームココナッツ(ココナッツの果肉をクリーム状にしたもの、英語で「creamed coconut」)、バナナ、はちみつとココアパウダーだけが使う。 本当のケーキじゃなくて、ファッジみたいなものになった。前の冷蔵庫のクッキーと同じようにオーブンの代わりに冷蔵庫を使う料理です。 […]

    ピンバック by 冷蔵庫のココナッツファッジ / Koelkast-kokos-fudge / Fridge coconut fudge | 可愛い国 — 2014年9月26日 @ 12:25

  3. […] 誕生日のために作りたいケーキはアレルギーが起こらないように作りたかった。このケーキで、クリームココナッツ(ココナッツの果肉をクリーム状にしたもの、英語で「creamed coconut」)、バナナ、はちみつとココアパウダーだけが使う。 本当のケーキじゃなくて、ファッジみたいなものになった。前の冷蔵庫のクッキーと同じようにオーブンの代わりに冷蔵庫を使う料理です。 […]

    ピンバック by 冷蔵庫のココナッツファッジ / Koelkast-kokos-fudge / Fridge coconut fudge | 可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country — 2016年6月28日 @ 19:31


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