可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country

2013年3月14日

緑豆ペースト/Mungbonenpasta/Mung bean paste

Filed under: オランダ, レシピ — タグ: , , , , — マッチャ @ 20:12

フムスらしいの豆ペーストを作った(ヒヨコマメがなかったから、緑豆を使った)。

材料:
ー緑豆:100g
ーオリーブ油:30か40ml
ーにんにくの鱗形:1つ、小さく切った
ー半分のレモンのジュース
ーチリパウダーかピーマンパウダーかカイエンペッパー:少し
ー塩:少し
ー水

作り方(写真):
1. 豆が柔らかくなるまで煮る。
2. まだ煮てにんにくを入れる。
3. 水が全部煮たら、オリーブ油、レモンのジュース、チリパウダーと塩を入れる。
4. 全部ミックスする。ミキサーがあれば、ミキサーも使える。
5. 冷たくなってから、瓶に入れる。パンに塗れる(フムスのように)か夕ご飯で食べれることも出来る。

~/*\~

Hummus maar dan met mungbonen i.p.v. kikkererwten (want die had ik niet in huis). Mungbonen zijn de boontjes waar taugé uit kan groeien.

Ingrediënten:
-100 gram mungbonen (ik had gedroogde bonen gebruikt, die moeten eerst een nachtje weken)
-olijfolie (30-40 ml ofzo, wat je wil)
-1 teentje knoflook
-sap van een halve citroen
-beetje chilipoeder (of cayennepeper of paprikapoeder, wat je in huis hebt, of zelfs een hele chilipeper)
-beetje zout (zeezout)
-water

Hoe te maken:
1. Kook de bonen in water tot ze zacht zijn en je ze een beetje kan pletten.
2. Laat de bonen nog doorkoken en doe de knoflook er alvast in (in kleine stukjes gesneden).
3. Na een hele tijd (als het water is weggekookt en de bonen zacht genoeg zijn), doe de olijfolie, citroensap, chilipoeder en zout erin.
4. Mix, plet bonen, laat nog wat koken, plet meer bonen. Als je die hebt (en als je er zin in hebt), kan je een blender of staafmixer gebruiken (maar hoeft niet).
5. Laat afkoelen, daarna kan je het in een potje in de koelkast doen of meteen opeten (op brood, zoals hummus, of gewoon bij het avondeten).

Toevoeging 12 april 2013: Ondertussen ook gemaakt met gedroogde groene erwten en gedroogde groene linzen, werkt ook 🙂 Ik denk dat je er elke soort bonen wel voor kunt gebruiken.

Toevoeging 30 april 2013: Mijn zusje heeft een versie van dit recept gemaakt met linzen uit een pot en knoflookpoeder ipv verse knoflook. Haar “linzenspread” is oranje! Klik hier voor haar recept (met een foto).

Toevoeging 20 mei 2013: In plaats van de chilipoeder heb ik een chilipeper in stukjes gesneden en mee laten koken met de linzen en knoflook. Heerlijk! Iets scherper dan met het poeder, maar niet zo scherp als een chilipeper rauw eten 😉

~/*\~

Hummus but then with mung beans instead of chickpeas (because I didn’t have those at home).

Ingredients:
-100 gram mung beans (when you use dried beans they have to soak overnight)
-olive oil (30-40 ml, what you like)
-1 piece of garlic
-juice of half a lemon
-a bit of chili powder (or cayenne pepper or bell pepper powder, whatever you have at home) or a real chili pepper instead of powder
-a bit of salt (sea salt)
-water

How to make it:
1. Boil the beans in water until they’re soft and you can mash them a bit.
2. Continue to boil the beans and add the garlic (cut into small pieces).
3. After a while (when the water has boiled away and the beans are soft enough), add the olive oil, lemon juice, chili powder and salt.
4. Mix, mash beans, boil some more, mash more beans. If you have one (and want to use it), you can use a blender or mixer (but it’s not necessary).
5. Let it cool down, then you can put it into a jar and in the refridgerator, or eat it immediately (on bread, like hummus, or as a side dish at dinner).

Making mung bean paste

広告

3件のコメント »

  1. Wat een leuke site heb je.
    Ik dacht ik klik hier maar op, is vast voor een reactie… 🙂
    Ben geen fan van Humus, maar wel duidelijk met de foto’s erbij.

    Groetjes, Emilie

    コメント by Emilie — 2013年4月4日 @ 11:16

    • Dankje! Jouw weblog vind ik ook erg leuk om te lezen 🙂 Al schrijf ik bijna nooit een reactie, ik lees wel alles.

      Ohja, als alles in het Japans is dan dat knopje om te reageren dat natuurlijk ook… Helemaal niet aan gedacht, want de meeste mensen die reacties plaatsen kunnen wel Japans lezen en mensen die geen Japans kunnen lezen hebben ook steeds gewoon gereageerd… maar gelukkig heb je wel goed geklikt ;).

      Ik ben nu gedroogde erwten aan het koken voor een versie met erwten 🙂 Maar volgens de verpakking moeten die ongeveer een uur koken, dus dat duurt nog wel eventjes. Als deze erwtenversie goed lukt maak ik de rest van de erwten ook op d.m.v. erwtenpasta! En daarna ga ik denk ik een versie met gedroogde linzen proberen (het hoeft niet persé met gedroogde bonen trouwens).

      コメント by セレネ — 2013年4月4日 @ 16:41

  2. […] 月曜日1)朝には、朝ご飯とお弁当で持っていくお昼ご飯を作った。2)車で20~30分で仕事へ行った。3)車から出て写真を撮った。4)仕事・・・家から持ってきたコップを使っていた。5)車に乗る前、同じ所から写真を撮った。6)夕ご飯を食べていた。7)お土産袋でプレゼンとを入れた。週末には誕生日に行ったから。8)明日パンに塗りたいレンズマメのペーストを作った。9+10)ブッククロッシングで見つけた漫画を読んでいた。11)自分の本も読んでいた。Maandag1)In de ochtend maakte ik ontbijt en lunch om mee te nemen.2)Met de auto rij ik elke dag in 20 tot 30 minuten naar mijn werk.3)Foto genomen toen ik uit de auto stapte.4)Werken… Mijn eigen groene beker (van huis meegenomen) staat ook op de foto.5)Voordat ik weer in de auto stapte, nam ik weer een foto vanaf dezelfde plek.6)Avondeten.7)Cadeautjes in cadeauzakjes gedaan, voor een verjaardag komend weekend.8)Linzenpasta gemaakt om morgen op mijn brood te smeren.9+10)Boekje gelezen dat ik had gevonden via Bookcrossing.11)En ook nog een stukje uit mijn eigen boek gelezen.Monday1)In the morning, I made breakfast and lunch to take with me.2)I drive about 20-30 minutes to work every day.3)Photo I took when I got out of the car.4)Working… You can also see the cup I brought with me from home (green cup).5)Before I got into the car again, I took a photo from about the same place.6)Dinner.7)Putting presents into gift bags, because of an upcoming birthday party this weekend.8)I made lentil paste to put onto my bread the next day.9+10)I read a book I found through Bookcrossing.11)And also a bit from my own book. […]

    ピンバック by 写真で1週間/Een week in foto’s / A week of photos | 可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country — 2015年9月23日 @ 09:32


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply /ここにコメントを書いてください

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

%s と連携中

このサイトはスパムを低減するために Akismet を使っています。コメントデータの処理方法の詳細はこちらをご覧ください

WordPress.com で無料サイトやブログを作成.

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。