可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country

2013年9月4日

偽チョコスプレッド/Nep-chocopasta/Fake chocolate spread

Filed under: オランダ, レシピ — タグ: , , , , , — セレネ @ 10:21

チョコスプレッドを食べたかったけど、店で買えるチョコスプレッドは食べられない(バニラ香料が入ってあるから)。自分で作りたかったけど、牛乳かクリームが必要だった・・・今、牛乳かクリームは家に持ってないから、簡単にチョコレートとヘーゼルナッツを小さく切って、パンで食べた。
1)ヘーゼルナッツは難しく切れるから、乳鉢を使った。
2)チョコレートはナイフで切った。オランダで「Verkade」と言うチョコレートだけにはバニラ香料がない。
3)ナッツもチョコも壷に入れた。
4)海の塩(大きな塩)を少しを入れた。
5)壷をよく振る。
6)パンにバターを塗る。
7)偽チョコスプレッドをパンに「塗る」。

もっと簡単に塗れるナッツ・スプレッドも作れる:ヘーゼルナッツ・塩(本当に少し)・ハチミツ・油を混ぜる。

2013年9月4日:偽チョコスプレッド / Nep-chocopasta

Ik had zin in chocoladepasta, maar alle chocopasta’s die ik tot nu toe heb gezien in de winkels bevatten (vanille-)aroma, dus die kan ik niet eten. Toen ik naar een recept voor chocopasta zocht, kwam ik erachter dat je toch wel melk of room nodig had, en dat had ik op dat moment niet in huis… Daarom had ik maar wat hazelnoten en chocola kleingesneden en op mijn brood gedaan 🙂
1) Hazelnoten fijnstampen, aangezien snijden niet heel handig is. Deze mooie stamper+vijzel had ik gevonden in de Wereldwinkel in Bunnik 🙂 Hij is gemaakt van speksteen.
2) Chocolade snijden met een mesje. Verkade is één van de twee merken die chocola verkoopt zonder (vanille-)aroma 😛 (de andere is Jumbo huismerk pure chocola).
3) Noten en chocola in een potje doen.
4) Een klein beetje zeezout erbij.
5) Goed schudden.
6) Boter op brood smeren.
7) En dan de nep-chocopasta op brood ‘smeren’!

Een smeerbaardere hazelnootpasta kun je maken door geplette hazelnoten, beetje zout (halve theelepel), honing (1 grote eetlepel), en olie (zoveel tot het smeerbaaris) te mixen.

I wanted to eat chocolate spread, but all chocolate spreads they sell in stores here contain (vanilla-)flavouring, so I can’t eat those. When searching for a recipe, I found that you really need milk or cream, which I didn’t have at home at that time. So I simply cut some chocolate and hazelnuts and combined them 🙂
1) Crush the hazelnuts, as cutting them with a knife is not very doable 😛
2) Cut the chocolate with a knife. In the Netherlands, ‘Verkade’ is about the only brand which sells (vanilla-)flavouring-free chocolate bars.
3) Put the hazelnuts and chocolate into a jar.
4) Add a bit of sea salt.
5) Shake well.
6) Put butter on the bread.
7) And put the fake chocolate spread on the bread as well!

A more ‘spreadable’ hazelnut paste can be made by mixing mashed hazelnuts, salt (half a teaspoon or something), honey (a large table spoon) and oil (as much as need to make it ‘spreadable’).

広告

1件のコメント »

  1. 美味しそうだわ。作り方がよく分かったわ。

    コメント by Keiko — 2013年9月8日 @ 07:49


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply /ここにコメントを書いてください

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Google+ フォト

Google+ アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

%s と連携中

WordPress.com で無料サイトやブログを作成.

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。