可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country

2014年4月12日

にんじん・玉ねぎのクッキー / Wortel-ui-koekjes / Carrot-onion-cookies

Filed under: レシピ — タグ: , , , , — セレネ @ 12:32

このレシピは私のレシピ本の「トウモロコシのクッキー」の種類です。料理をするとき、インドネシア料理の匂いがした!ココナッツミルクを使ったから。

にんじん・玉ねぎのクッキー

2人分

材料:
小麦粉、200g
ココナッツミルク、350~450mL
小さく切った、皮を剥いたニンニク、1~2片
皮を剥いた、薄切ったにんじん、4本
洗って、小さく切った玉ねぎ、小1個
ショウガ、少し
他の好きな野菜(私はキクイモも入れた)

作り方:
1. すべての材料を入れて硬めの流れる生地になるまでかき混ぜる。必要だったら、ココナッツミルクもう少し入れる。
2. 油を大さじ1杯くらいフライパンに流し入れる。
3. 油が熱くなってからおたまを使って、そっと生地をフライパンに流し入れる。小さなクッキーは一番簡単に作れる。
4. おたまでクッキーを平らにします。
5. クッキーの両面をきつね色になるまで焼く。

Wortel-ui-koekjes

Amélie heeft op haar weblog een “Foodblog Event” georganiseerd met als thema “Plantaardig koken”. Ik heb niet echt een “foodblog” (al heb ik wel een categorie recepten op mijn blog), maar ik vond het toch een leuk idee 🙂

Dit recept is gebaseerd op het maiskoekjesrecept uit mijn Japans/Nederlandse kookboekje (video onderaan deze pagina). Tijdens het koken vond ik het naar Indonesisch eten ruiken, maar dat kwam vanwege de kokosmelk 😛
Er zit geen vlees/vis/ei o.i.d. in, dus dat wil je er misschien nog bijdoen als je het voor avondeten maakt.

Wortel-ui-koekjes

Voor ongeveer 2 personen

Ingrediënten:
200 gram meel (welk meel maakt niet echt uit denk ik; ik had roggemeel gebruikt)
350~450 ml kokosmelk (ligt eraan hoe dik je het beslag wil hebben)
1 of 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
4 wortels, gewassen en kleingesneden
stukje gemberwortel
1 kleine ui, gewassen en kleingesneden
meer groente als je wil (ik had nog 2 kleine aardperen erin gedaan)

Bereidingswijze:
1. Meng alle ingrediënten tot een stevig maar vloeibaar papje. Als het te dik wordt, voeg wat extra kokosmelk toe.
2. Giet een laag van ongeveer 1-2 cm olie in de koekenpan (met minder olie werkt het minder goed).
3. Schep een volle lepel beslag en leg deze voorzichtig in de hete olie.
4. Duw het koekje plat met de lepel. Kleine koekjes werken het beste!
5. Bak de koeken aan 2 kanten bruin.

~/*\~/*\~/*\~/*\~/*\~/*\~

This recipe is based on the corn cookie recipe from my Dutch/Japanese cookbook (video at the bottom of this page). Sorry, not a trilingual cookbook 😛 While cooking, I thought it smelled like Indonesian food, but that was because of the coconut milk 😛
There’s no meat/fish/egg or something in this, so you might want to add that when you make these for dinner.

Carrot-onion-cookies

For about 2 people

Ingredients:
200 grams of flour (I don’t think it really matters which kind of flour; I used rye flour)
350~450 ml coconut milk (depending on how fluid you want the batter to be)
1 or 2 cloves of garlic, cut into small pieces
4 carrots, washed and cut into small pieces
a piece of ginger root
1 small onion, washed and cut into small pieces
more vegetables if you want (I also used 2 small Jerusalem artichokes)

Preparation:
1. Mix all ingredients into a firm but liquid batter. If it becomes too thick, add some extra coconut milk.
2. Pour a layer of oil into a frying pan (about 1-2 cm, less oil works less well).
3. Carefully put the batter into the hot oil.
4. Flatten the cookie using the spoon. Small cookies are easier!
5. Bake the cookies brown on both sides.

広告

2件のコメント »

  1. […] Ik heb ook iets bedacht 🙂 Wortel-ui-koekjes. […]

    ピンバック by Foodblog Event Maart 2014 | Blond met een groen geloof — 2014年4月16日 @ 21:08


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply /ここにコメントを書いてください

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

Google+ フォト

Google+ アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト / 変更 )

%s と連携中

WordPress.com で無料サイトやブログを作成.

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。