可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country

2019年5月9日

オランダ風のうどんスープ/Nederlandse udon-soep / Dutch-style udon soup

Filed under: レシピ — タグ: , , , , — セレネ @ 05:09

Udon soup 1

うどんスープ

・水:2個のスープ椀を水に入れて、スープの材料を入れて3個のスープ椀になる。
・残りの野菜は何でも使える。写真で作ったスープで、ピーマン、青ネギ、にんじん、ショウガと干しきのこを使った。
・一人で卵2個を割れて良く混ぜる!
・うどんを入れる。
・醤油は\/\/\/の形にスープの上に注ぐ。
・若布を大さじ2つを入れる。

Udon-soep

– Hoeveelheid water afmeten: 2 soepbakjes vol water worden ongeveer 3 soepbakjes met soep inclusief groenten
– Je kan er allerlei restjes groenten voor gebruiken, bijv. courgette/paprika/wortel/champignons/ui/bosui/tauge/… Voor de soep op de foto heb ik een puntpaprika, bosui, Chinese kool, wortels, gember en gedroogde paddestoelen gebruikt.
– Per persoon 2 eieren (breken in een apart bakje en in de pan erbij gieten, of meteen in de pan breken, maar BLIJVEN ROEREN totdat het ei gestold is en je dus witte sliertjes in de soep hebt).
– Doe de noedels (udon) in de pan. Bijvoorbeeld deze van de AH of nog dikkere bij de toko zoals deze.
– Giet de sojasaus in een \/\/\/ patroon over het hele opppervlak van de pan heen.
– Voeg twee eetlepels wakame-zeewier aan de soep toe.

Udon soup

– Measuring the amount of water: 2 bowls of water become 3 bowls of soup.
– You can use all kinds of left-over vegetables. For the soup on the photos I used sweet pepper, scallions, Napa cabbage, carrots, ginger and dried mushrooms.
– Break 2 eggs per person (break in a separate bowl and pour into the soup, or break into the soup immediately, but KEEP STIRRING until the eggs have turned white and the foam has disappeared).
– Put the noodles (udon) into the soup.
– Pour the soy sauce in a \/\/\/ shape onto the surface of the soup.
– Add two table spoons of wakame seaweed.

Udon soup as you can make it in The Netherlands

コメントする »

まだコメントはありません。

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply /ここにコメントを書いてください

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Google フォト

Google アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

%s と連携中

このサイトはスパムを低減するために Akismet を使っています。コメントデータの処理方法の詳細はこちらをご覧ください

WordPress.com で無料サイトやブログを作成.

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。