オランダ風の焼きそば (2人分)
ヌードル:
– どんなヌードルを使ってもいいけど、うどんは一番美味しい!
– ヌードルを柔らかくなるまで煮る。
フライパンで:
材料:
– 挽き肉(二人で150gぐらい)
– 180gぐらいの小さく切ったハクサイ
– 小さく切った大きなにんじん2本。写真で、にんじんの代わりにズッキーニを使った。
– 少しの緑豆モヤシ。写真で、代わりにショウガを使った。
– ニンニク4〜5カケ。
– 小さく切った青ネギ3本。
– 小さく切ったきのこ(どんなきのこでもいい)。写真で、干しきのこを使った。
– 小さく切った2枚の海苔シート。
– 焼きそばソースが見つけなかったら、照り焼きソースでも美味しい。
作り方:
– 挽き肉を油で茶色になるまで焼く。
– 野菜を入れて、ちょっと柔らかくなるまで焼く。
– ヌードルを入れて、ソースを入れて、切った海苔をかける。暖かくなるまで混ぜる。
Yakisoba (voor 2 personen)
NOEDELS
– Kook de noedels in een pannetje met water (maakt niet uit welke, maar dikkere noedels = lekkerder, minstens zo dik of nog dikkere bij de toko zoals dit).
– Als ze zacht zijn, afgieten en even laten uitlekken in een zeef.
IN DE KOEKENPAN
Nodig:
– gehakt (ongeveer 150 gram voor 2 personen)
– 4 bladeren Chinese kool in reepjes gesneden (kan ook met paksoy)
– 2 winterpenen in kleine stukjes gesneden (in plakjes en die plakjes dan door de helft). Op de foto’s heb ik in plaats van wortels een halve courgette gebruikt.
– handje taugé. In plaats daarvan heb ik op de foto’s een stuk gember gebruikt.
– 4 of 5 teentjes knoflook
– 3 stengels bosui in schijfjes gesneden
– champignons in kleine stukjes gesneden (bijvoorbeeld 3 grote kastanjechampignons, of andere paddestoelen). Op de foto’s heb ik gedroogde paddestoelen gebruikt.
– twee vellen nori in hele kleine stukjes geknipt (van deze vierkante https://www.ah.nl/producten/product/wi164490/saitaku-sushi-nori maar je kan ook goedkopere nori uit de toko gebruiken), of wat voorgesnipperde nori uit een potje
– Yakisoba-saus kun je misschien niet vinden, maar in plaats daarvan is Teriyaki-saus ook lekker: https://www.ah.nl/producten/product/wi389767/lee-kum-kee-teriyaki-sauce (van deze 5 theelepels erin doen)
Bereiding:
– Bak het gehakt in de koekenpan (met beetje olie)
– Als het gehakt niet meer rood is, doe de knoflook, bosui, champignons, taugé, kool en wortels in de pan en bak tot alles een beetje zacht is (met deksel erop).
– Gooi de noedels erbij in de pan, doe de saus eroverheen en strooi de nori eroverheen. Alles mengen totdat het warm is en de saus overal doorheen zit.
Yakisoba (for 2 people)
NOODLES
– Cook the noodles in boiling water (it doesn’t matter which noodles, but the thicker, the more delicious). Try to find “udon” noodles.
– When they’re soft, pour away the water and let the noodles cool down a bit in a sieve.
IN THE FRYING PAN
Ingredients:
– ground meat (about 150 gr for 2 people)
– 4 leaves of Napa cabbage, cut into rectangles.
– 2 big carrots, cut into small pieces. On the photos, I used zucchini instead of carrots.
– some mung bean sprouts. On the photos I used a bit of ginger instead.
– 4 to 5 pieces of garlic.
– 3 scallions, cut into small rings.
– mushrooms cut into small pieces (about 3 mushrooms depending on their size). On the photos I used dried mushrooms.
– 2 nori sheets cut into small pieces
– Maybe you cannot find yakisoba sauce, so you can also use teriyaki sauce. Of the one in the photos, I used 5 tea spoons.
Preparation:
– Bake the ground meat in the frying pan (with a little bit of oil)
– When the meat isn’t red anymore, add the vegetables and stir till everything has turned soft a bit.
– Add the noodles to the frying pan, add the sauce and the nori. Mix everything till it’s warm.
Leave a Reply /ここにコメントを書いてください