可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country

2020年10月8日

メキャベツ・ペースト / Spruitjespasta / Brussels sprout paste

Filed under: レシピ — タグ: , , , , — マッチャ @ 18:00

材料
ー 芽キャベツ:500g
ー にんにくの鱗形:1つ、小さく切った
ー チリパウダーかピーマンパウダーかカイエンペッパー:少し
ー 塩:少し
ー 水

作り方:

  1. 芽キャベツを切って洗ってから、柔らかくなるまで煮る。
  2. まだ煮てにんにくを入れる。
  3. 水が全部煮たら、チリパウダーと塩を入れる。
  4. 全部ミックスする。ミキサーがあれば、ミキサーも使える。
  5. 冷たくなってから、瓶に入れる。次の朝ご飯かお昼ご飯で、パンに塗れる。
Spruitjespasta 1

Ingrediënten:
– 500 gram spruitjes
– 1 teentje knoflook (of 1 hele bolknoflook)
– beetje chilipoeder (of cayennepeper of paprikapoeder, wat je in huis hebt, of zelfs een hele chilipeper)
– beetje zout (zeezout)
– water

Hoe te maken:

  1. Kook de spruitjes in water tot ze zacht zijn en je ze een beetje kan pletten.
  2. Laat de spruitjes nog doorkoken en doe de knoflook er alvast in (in kleine stukjes gesneden).
  3. Na een hele tijd (als het water is weggekookt en de spruitjes zacht genoeg zijn), doe de chilipoeder en zout erin.
  4. Mix, plet spruitjes, laat nog wat koken, plet meer spruitjes. Als je die hebt (en als je er zin in hebt), kan je een blender of staafmixer gebruiken (maar hoeft niet).
  5. Laat afkoelen, daarna kan je het in een potje in de koelkast doen of meteen opeten (op brood).
spruitjespasta 2

Ingredients:
– 500 gram Brussels sprouts
– 1 piece of garlic
– a bit of chili powder (or cayenne pepper or bell pepper powder, whatever you have at home) or a real chili pepper instead of powder
– a bit of salt (sea salt)
-water

How to make it:

  1. After cutting and washing, boil the sprouts in water until they’re soft and you can mash them a bit.
  2. Continue to boil the sprouts and add the garlic (cut into small pieces).
  3. After a while (when the water has boiled away and the sprouts are soft enough), add the chili powder and salt.
  4. Mix, mash sprouts, boil some more, mash more sprouts. If you have one (and want to use it), you can use a blender or mixer (but it’s not necessary).
  5. Let it cool down, then you can put it into a jar and in the refridgerator, or eat it immediately (on bread).

1件のコメント »

  1. […] メキャベツ・ペースト / Spruitjespasta / Brussels sprout paste […]

    ピンバック by メキャベツ・ペースト / Spruitjespasta / Brussels sprout paste – あほの大将 — 2021年9月5日 @ 19:41


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply /ここにコメントを書いてください

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Google フォト

Google アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

%s と連携中

このサイトはスパムを低減するために Akismet を使っています。コメントデータの処理方法の詳細はこちらをご覧ください

WordPress.com Blog.

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。