材料:
ー 芽キャベツ:500g
ー にんにくの鱗形:1つ、小さく切った
ー チリパウダーかピーマンパウダーかカイエンペッパー:少し
ー 塩:少し
ー 水
作り方:
- 芽キャベツを切って洗ってから、柔らかくなるまで煮る。
- まだ煮てにんにくを入れる。
- 水が全部煮たら、チリパウダーと塩を入れる。
- 全部ミックスする。ミキサーがあれば、ミキサーも使える。
- 冷たくなってから、瓶に入れる。次の朝ご飯かお昼ご飯で、パンに塗れる。

Ingrediënten:
– 500 gram spruitjes
– 1 teentje knoflook (of 1 hele bolknoflook)
– beetje chilipoeder (of cayennepeper of paprikapoeder, wat je in huis hebt, of zelfs een hele chilipeper)
– beetje zout (zeezout)
– water
Hoe te maken:
- Kook de spruitjes in water tot ze zacht zijn en je ze een beetje kan pletten.
- Laat de spruitjes nog doorkoken en doe de knoflook er alvast in (in kleine stukjes gesneden).
- Na een hele tijd (als het water is weggekookt en de spruitjes zacht genoeg zijn), doe de chilipoeder en zout erin.
- Mix, plet spruitjes, laat nog wat koken, plet meer spruitjes. Als je die hebt (en als je er zin in hebt), kan je een blender of staafmixer gebruiken (maar hoeft niet).
- Laat afkoelen, daarna kan je het in een potje in de koelkast doen of meteen opeten (op brood).

Ingredients:
– 500 gram Brussels sprouts
– 1 piece of garlic
– a bit of chili powder (or cayenne pepper or bell pepper powder, whatever you have at home) or a real chili pepper instead of powder
– a bit of salt (sea salt)
-water
How to make it:
- After cutting and washing, boil the sprouts in water until they’re soft and you can mash them a bit.
- Continue to boil the sprouts and add the garlic (cut into small pieces).
- After a while (when the water has boiled away and the sprouts are soft enough), add the chili powder and salt.
- Mix, mash sprouts, boil some more, mash more sprouts. If you have one (and want to use it), you can use a blender or mixer (but it’s not necessary).
- Let it cool down, then you can put it into a jar and in the refridgerator, or eat it immediately (on bread).
[…] メキャベツ・ペースト / Spruitjespasta / Brussels sprout paste […]
ピンバック by メキャベツ・ペースト / Spruitjespasta / Brussels sprout paste – あほの大将 — 2021年9月5日 @ 19:41