可愛い国 / Schattig Landje / Cute Country

2021年3月23日

パン屋機器でフォカッチャ / Focaccia uit de broodbakmachine / Making focaccia using the bread-baking machine

Filed under: レシピ — タグ: , , , , — セレネ @ 00:27

材料:
・小麦粉 500g
・ドライイースト 10g
・温い水 300mL
・塩 10g
・砂糖 15g

・ニンニク(鱗片2つか4つ)
・ローズマリー 小さじ1つ
・オリーブ油 50mL

作り方:
1)小麦粉、砂糖、イースト、水、塩と少しのオリーブ油をパン屋機器に入れる。生地プログラム(45分)を選んで、その後2時間ぐらいパン屋機器で置いておく。
2)ニンニクを小さく切って、ローズマリーと一緒にオリーブ油に入れる。生地が終わるまで置いておく。
3)生地をパン屋機器から取って、クッキングシートに2センチぐらいまで均す。
4)指で生地を凹ます。(2)で作ったオリーブ油ミックスを上に塗る。
5) オーブンを220℃(対流オーブン)か235℃(ガス・電気オーブン)に予熱する。
6)25分ぐらいオーブンでパンを焼く。

オリーブ油ミックス/Olijfolie-mix/Olive oil mix

オリーブ油ミックス/Olijfolie-mix/Olive oil mix

Ingrediënten:
– 500 gram bloem
– 10 gram gist
– 300 ml lauw water
– 10 gram zout
– 15 gram suiker

– 2 (of 4) teentjes knoflook
– 1 of 2 takjes rozemarijn (of een theelepel gedroogde rozemarijn)
– 50 ml extra vierge olijfolie

Bereiding:
1) Doe het water, de suiker, de gist, het bloem, het zout en een klein beetje olie in de broodbak van de broodbakmachine. Kies het deegprogramma van de broodbakmachine (45 min) en laat het dan nog 2 uur extra in de broodbakmachine rijzen.
2) Snij de knoflook klein en doe de knoflook samen met de rozemarijn in een bakje met 50 ml olijfolie. Laat het staan tot het deeg klaar is.
3) Haal het deeg uit de broodbakmachine en rol het uit op een bakpapiervel (met wat bloem) tot ongeveer 2 cm dikte.
4) Maak diepe kuiltjes in het deeg met een vinger en smeer het olijfoliemengsel eroverheen.
5) Verwarm de oven voor op 220 graden.
6) Bak het brood ongeveer 25 minuten in de oven.

Focaccia

Ingredients:

– 500 gr flour
– 10 gr dry yeast
– 300 ml lukewarm water
– 10 gr salt
– 15 gr sugar

– 2 (or 4) toes of garlic
– 1 or 2 twigs of rosemary (or a tea spoon of dried rosemary)
– 50 ml extra vierge olive oil

Preparation:
1) Add the water, sugar, yeast, flour, salt and a little bit of olive oil to the bread baking machine. Choose the dough programme of the bread baking machine (45 minutes) and leave it for 2 hours afterwards in the warm bread baking machine.
2) Cut the garlic into small pieces and add the garlic and rosemary to the 50 ml olive oil in a bowl. Leave it till the dough is ready.
3) Get the dough from the bread baking machine and flatten it to about 2 cm thickness.
4) Use your finger to make deep dents in the dough and spread the olive oil mix onto the dough.
5) Pre-heat the oven at 220 degrees Celsius.
6) Bake the bread for about 25 minutes in the oven.

コメントする »

まだコメントはありません。

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply /ここにコメントを書いてください

以下に詳細を記入するか、アイコンをクリックしてログインしてください。

WordPress.com ロゴ

WordPress.com アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Google フォト

Google アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Twitter 画像

Twitter アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

Facebook の写真

Facebook アカウントを使ってコメントしています。 ログアウト /  変更 )

%s と連携中

このサイトはスパムを低減するために Akismet を使っています。コメントデータの処理方法の詳細はこちらをご覧ください

WordPress.com Blog.

%d人のブロガーが「いいね」をつけました。